Έλεγε «δε θα την πω ποτέ Βόρεια Μακεδονία, να με πάτε φυλακή» και τώρα υπογράφει τις συνθήκες της Συμφωνίας των Πρεσπών!

Τη διαδικασία ενσωμάτωσης σειράς εφαρμοστικών ρυθμίσεων, πράξεων και συνθηκών μετά την υπογραφή της Συμφωνίας των Πρεσπών και την επικύρωσή της στο Ελληνικό Κοινοβούλιο πέρυσι, είναι σε πλήρη εξέλιξη, σε συνέχεια και της επίσκεψης του πρωθυπουργού της Βόρειας Μακεδονίας Ζόραν Ζάεφ στην Αθήνα.

Το γεύμα στο Μέγαρο Μαξίμου που του παρέθεσε ο Κυριάκος Μητσοτάκης ήταν… εργασίας, ακριβώς για να προωθηθεί η οικονομική συνεργασία με την Ελλάδα, υλοποιώντας την Συμφωνία των Πρεσπών.

Άραγε, πού πήγε το «Δεν μπορείς να καταψηφίζεις την κυρία συμφωνία γιατί είναι επιζήμια για την Ελλάδα και μετά να υπογράφεις τις εφαρμοστικές της συνθήκες … είμαστε καθολοκληρία αντίθετοι με την συμφωνία, δεν θέλουμε να συνεχιστεί ομαλά η εφαρμογή της … θέλουμε να καταλάβουν οι Σκοπιανοί ότι έχουμε σοβαρές αντιρρήσεις και ότι εμείς δεν θα τους πούμε Μακεδόνες ποτέ»; 

Η ευθεία δήλωση του αντιπροέδρου της ΝΔ και νυν υπουργού Ανάπτυξης και Επενδύσεων στους δημοσιογράφους τον Μάιο του 2019; Μάλλον μετασχηματίστηκε λίγο, όπως δείχνει η υπογραφή του σε αυτές τις εφαρμοστικές συνθήκες (εδώ, υπογραφές στην αιτιολογική έκθεση για το Μνημόνιο που αφορά Ίδρυση Συντονιστικής Επιτροπής για την Οικονομική Συνεργασία – δείτε το έγγραφο στην ιστοθέση της Βουλής):

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΠΡΕΣΠΩΝ ΕΦΑΡΜΟΣΤΙΚΕΣ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ

Βέβαια, ο κ. Γεωργιάδης έχει πει και άλλα, όπως ότι «…αμφισβητώ ότι είναι Μακεδόνες και ότι μιλάνε τη Μακεδονική γλώσσα. Δυστυχώς, η Συμφωνία των Πρεσπών με υποχρεώνει να τους λέω  Μακεδόνες και ότι μιλάνε Μακεδονικά. Δεν θα το δεχθώ ποτέ» στο Newsbomb της Κύπρου, ή ότι «εγώ δεν θα την πω ποτέ Βόρεια Μακεδονία … να με πάτε φυλακή», τον Φεβρουάριο του 2019 στον ΣΚΑΪ.

Και τότε, βέβαια, αμέσως μετά (και αλλάζοντας από το «γυαλί» της τηλεόρασης στο ραδιόφωνο, διευκρίνισε ότι «υπάρχει μια διεθνής συμφωνία, η Συμφωνία των Πρεσπών, η οποία δεσμεύει τα επίσημα όργανα του κράτους. Το πώς θα αποκαλεί καθένας ως πρόσωπο τη γειτονική χώρα είναι άλλο θέμα. Θα τη λέω Σκόπια, όπως έλεγα πάντα, το κράτος των Σκοπίων. Αν είμαι υπουργός σε επίσημη αποστολή θα σέβομαι όσα ορίζει η διεθνής συμφωνία» …

Με πληροφορίες από την “Αυγή”

Σχετικά Άρθρα

Αφήστε ένα σχόλιο

* Το email σας δεν θα εμφανιστεί